Følelsene forteller det meste.

Jeg er ofte ganske fortvila over hvordan «man» møter unge mennesker. Det kan virke som om voksne i møte med ungdom først og fremst har i oppdrag å si – Du føler feil, vi må regulere følelsene dine. Dempe dem, fjerne dem, endre dem. Det virker av og til som om målet er å finne en eller annen slags flat tilstand, hvor All adferd er helt lik. Du vet- helt uten overraskelser. Og jeg – jeg tror det er livsfarlig!

Vi er født med et fantastisk register av følelser. Vårt følelsesregister er en viktig del av vår naturlige identitet. Vår identitet styrkes ved å verne om følelsene som skatter, og møte hver følelse med verdighet og respekt. Din Ungdom fortjener å bli møtt med verdighet og respekt.

Ålesund kommune har fått laget denne filmen, og jeg anbefaler deg å se den!